Wespen bestrijden – Wat kun je zelf doen?

‘s Zomers zijn wespen bijna niet weg te denken, ze zoeken zoetigheid op en juist dan is zoetigheid overvloedig aanwezig in de vorm van drankjes en ijsjes. Hoewel over het algemeen de wesp niet per se een bedreiging vormt voor mensen omdat zij ons schuwt, gebeurt het toch vrij vaak dat zij ons opzoeken om naar voedsel te zoeken wanneer hun directe omgeving niet toereikend is. Aangezien veel mensen hier niet op zitten te wachten, en sommige mensen zelfs allergisch zijn voor de steek van de kleine beestjes, is het een goed idee om ze te weren.

Wanneer er wespen een nest al te dicht in de buurt bouwen kan dit voor veel overlast zorgen en het is belangrijk daarom om deze te laten verwijderen!

Wespennesten zijn vaak verscholen op de volgende plekken:
In schuren en stallen
Onder dakranden en dakpannen
Op vlieringen en zolders
In spouwen en ventilatiekanalen

Wanneer dit echter niet het geval is kan het toereikend zijn om een wespenzak neer te zetten of een wespenval te gebruiken met een speciale lokvloeistof. Wespen zullen aangetrokken worden door de geur van deze vloeistof om vervolgens door het apparaat of de val opgeruimd te worden.

Voor bedrijven binnen de levensmiddelenindustrie is het van extra belang om te zorgen voor een goede oplossing voor ongediertebestrijding zoals uiteengezet in de wetgeving omtrent de HCAPP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Wespen bestrijden? Vanaf augustus kunt u overlast verwachten. Het is dus belangrijk tijdig voorbereid te zijn!

X
- Enter Your Location -
- or -
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0